Tarieven

Uitgangspunt is dat we bij Loomans Advocaten tegen uurtarieven werken. Maar Hoorn is geen Amsterdam. Dus het valt relatief mee: een prima prijs/kwaliteit-verhouding, al zeggen we het zelf.

Het standaard-uurtarief voor mr. Wiljan Loomans is thans € 225,-, te vermeerderen met 5% kantoorkosten en BTW.

Mr. Klaas Vriend rekent thans € 185,- per uur, te vermeerderen met 5% kantoorkosten en BTW. Indien u dat prettiger vindt, kunt u een vaste prijsafspraak met hem maken. In sommige gevallen verricht mr. Klaas Vriend ook werkzaamheden op basis van een zogenaamde ‘toevoeging’ (gefinancierde rechtsbijstand). Vraagt u naar de voorwaarden.

Bent u verzekerd via een rechtsbijstandverzekering? Dan heeft u in geval van een procedure recht op vrije advocaatkeuze. Ook in dat geval kunnen we u bijstaan. Onze kosten worden dan door uw rechtsbijstandsverzekeraar vergoed.

In alle gevallen rekenen wij op het honorarium 5% kantoorkosten en btw. Omdat wij aan het begin van een maand al het werk uit de vorige maand factureren, blijft het ook voor u als cliënt overzichtelijk. Vanzelfsprekend worden alle nota's gespecificeerd. Om bedrijfseconomische redenen verlenen wij in beginsel geen gefinancierde rechtsbijstand. Met andere woorden: we willen graag iedereen helpen maar wel "gewoon" tegen uurtarief, al zal soms een uitzondering noodzakelijk zijn. Soms wil de cliënt een gratis oriënterend gesprek. Maar daar doen we eigenlijk niet aan: u komt immers over het algemeen om kennis te "kopen".

Terug naar boven